Grilovaná krkovice na bylinkách

4 – 5 plátků krkovice |
petržel |
rozmarýn |
tymián |
oregano |
olej |
česnek |
barevný pepř |
2 lžičky hořčice |
sůl |
Postup:
Čerstvé bylinky spolu s česnekem nasekáme najemno. Takto připravené bylinky dáme do misky a přidáme, nejlépe kvalitní, olivový olej. Okořeníme namletým barevným pepřem a přidáme 2 lžičky hořčice. S hořčicí opatrně, neboť je velmi výrazná. Vše promícháme a necháme 1 hodinu odstát.
Mezi tím si připravíme krkovici. Plátky by měli být alespoň 2,5 – 3 cm tlusté. Nenaklepáváme ani nesolíme. Sůl by vytáhla z masa drahocennou šťávu. Takto připravenou krkovici potřeme naší marinádou z obou stran a dáme do chladna na několik hodin odležet. Přes noc je to samozřejmě vždy lepší. Následuje samotné grilování.
Zdroj: www.kamna-grily.cz
Post Views:
1 224