Grilovaná kachna

grilovana-kachna.png
 
Ingredience
1 kachna
100 ml brandy (možno přidat jiný koňak)
mletá mořská sůl
čerstvě mletý pepř
1 svazek jarní cibulky
150 g kořenové zeleniny (např. zelí, mrkev)

Postup:

 

Chcete-li mít opravdu skvělou kachnu, je nutné si ji nejprve předpřipravit. A to nejlépe dva dny předem. Může se Vám to zdát příliš zdlouhavé, ale věřte, že výsledek bude stát opravdu zato.
Kachnu spaříme ve slané vodě a dáme do lednice či jiné chladné místo. Po 48 hodin ji v několikahodinových intervalech potíráme směsí z brandy, medu a soli.

Kachna je nyní připravená a může jít na gril. Aby nám do ohně nevytekla všechna cenná šťáva, použijeme na grilování pekáček, nebo ještě lépe speciální stojan na drůbež. Pozvolna grilujeme po dobu 1 hodiny až bude kůžička krásně zlatavá.

Podáváme se zeleninou, kterou nakrájíme nebo nastrouháme na tenké nudličky. Nezapomeňte opepřit a osolit.

 

Zdroj: www.kamna-grily.cz

scroll to top