|
|
Postup:
Chcete-li mít opravdu skvělou kachnu, je nutné si ji nejprve předpřipravit. A to nejlépe dva dny předem. Může se Vám to zdát příliš zdlouhavé, ale věřte, že výsledek bude stát opravdu zato.
Kachnu spaříme ve slané vodě a dáme do lednice či jiné chladné místo. Po 48 hodin ji v několikahodinových intervalech potíráme směsí z brandy, medu a soli.
Kachna je nyní připravená a může jít na gril. Aby nám do ohně nevytekla všechna cenná šťáva, použijeme na grilování pekáček, nebo ještě lépe speciální stojan na drůbež. Pozvolna grilujeme po dobu 1 hodiny až bude kůžička krásně zlatavá.
Podáváme se zeleninou, kterou nakrájíme nebo nastrouháme na tenké nudličky. Nezapomeňte opepřit a osolit.
Zdroj: www.kamna-grily.cz