Gratulujeme Štěpánce 1. narozeninám jejího blogu!

kytice.jpg

PiskotRafaeloŠtěpánka si upekla k narozeninám úžasný piškot Raffaello a přidala k němu tento recept.

Moji milí čtenáři, kuchařky a kuchaři. Je to neuvěřitelné, ale právě je to rok, co jsem dala první příspěvek na můj vařící blog. Jaký to byl rok a jak jsem se stala vášnivou blogerkou se dočtete na mém blogu http://www.stepankaduffkova.cz. Ale tento příspěvek na geniální piškot jsem si schovávala už 14 dní a nechala jsem si ho na dnešní příležitost 1. narozenin. Je od mé sestřenice Jitky a řekla mi ho jen tak mezi řečí v hospodě a já si ho naštěstí zapamatovala a pak jsem ho hned vyzkoušela a tady ho mám pro vás. Recept je na velký plech do trouby a příprava je cca 15 minut od začátku do konce :-).

 

6 vajec
12 lžic horké vody
300 g polohrubé mouky
250 g cukr krupice
citronová kůra nastrouhaná
kokosová moučka
cukr krupice
2 šlehačky

Příprava je jako na klasický piškot. Připravte si 2 mísy, do jedné dejte bílky, do druhé žloutky. Ušlehejte si sníh z bílků. Pak šlehejte žloutky s cukrem a za neustálého šlehání přidejte horkou vodu. Do žloutkové pěny lehce přidejte mouku, citronovou kůru a nakonec bílkový sníh. Těsto vylijte na plech vyložený pečícím papírem a dejte péct do předehřáté trouby na 150°C na 12 minut. V misce si promíchejte kokosovou moučku s cukrem. Piškot hned po upečení posypte směsí kokosu a cukru a dejte ještě zapéct na maximálně 5 minut (zkoušela jsem to grilovat, to nedělejte, kokos se mi spálil). Když piškot vyndáte z trouby, polijte půl piškotu jednou šlehačkou a druhou půlku druhou šlehačkou. Je to naprosto famózní dezert.

Štěpánce gratulujeme, moc děkujeme za skvělé recepty a budeme se těšit na další!
Čtěte její úžasný blog www.lebistrot.cz

 

scroll to top