Fazole s rozinkami a piniovými oříšky
Jídlo připravíte rychle a směs ingrediencí je velmi exotická a atraktivní. Množství je na 4 porce a jako příloha bílá bageta bude super.
1 cibule
2 stroužky česneku
špetka šafránu
1 lžíce oleje
100 g nakrájených loupaných rajčat
300 g vařených bílých fazolí (nebo 1 konzerva)
0,5 hrnku rozinek
0,5 hrnku piniových oříšků
římský kmín
lístky koriandru
sůl, pepř
Šafrán namočte do půl hrnku teplé vody. Cibuli a česnek orestujte na oleji. Přidejte rajčata a zamíchejte. Přidejte slité fazole, rozinky, šafrán i s vodou. Osolte a přidejte římský kmín. 5 minut vařte a nakonec přidejte na pánvi mírně opražené piniové oříšky a čerstvý koriandr. Exotika je na světě. Jako přílohu nabídněte bílou bagetu a oběd či večeře je na stole.
Další recepty můžete vidět i na mém blogu: www.lebistrot.cz
Opravdu zajímavá kombinace, musím vyzkoušet.