Červené špagety

2014-03-08-13.15.08.jpg

Červené špagety

Červené špagety

Potřebujeme (na 4 porce):
400 g syrových těstovin
lžíci oleje
1 malou jarní cibulku
2 stroužky česneku
500 g mletého masa
malou konzervu loupaných rajčat nebo 5 větších rajčat
sůl, papriku, pepř, oregano
rajčatový protlak
cukr
80 g tvrdého sýra

Postup: Těstoviny dáme do vroucí osolené vody a uvaříme na skus (dle informací na obalu). Na pánvi rozehřejme olej a necháme na něm zesklovatět nadrobno nakrájenou cibulku. Přidáme mleté maso, česnek, sůl, papriku a trochu oregana a za stálého míchání restujeme. Restujeme tak dlouho, dokud maso nepustí šťávu a ta se nevydusí, pak přidáme loupaná rajčata, rajčatový protlak, mírně osladíme a společně dusíme doměkka. Na závěr dochutíme, smícháme s uvařenými špagetami a sypeme strouhaným sýrem.

Tipy:

  • Místo loupaných rajčat můžete použít zeleninové lečo.
scroll to top