Celé grilované kuře

grilovane-kure.png
Obrázek dozlatova grilovaného kuřete na grilu.
Ingredicence
jedno celé kuře
rozmarýn
1 dcl oleje
1 dcl černého piva
1 dcl vody
červená paprika
drcený kmín
sůl
čerstvě mletý pepř

 

 

Postup:

Základem je samozřejmě celé kuře důkladně omýt a očistit. Do vnitřku kuřete vložíme snítku rozmarýnu. Pokud nemáme rozmarýn, můžeme samozřejmě použít jakoukoliv jinou oblíbenou bylinu, např. tymián.
Celé kuře nasolíme a napepříme. Poté si připravíme marinádu, kterou budeme kuře potírat.
Smícháme olej, černé pivo, vodu, červenou papriku, drcený kmín a sůl pečlivě promícháme. Kuře můžeme připravovat na speciálním stojanu na drůbež, či ho přímo položit na náš gril. Jakmile je kuře umístěno, začneme ho pravidelně potírat marinádou.



Ideální např. pro
Weber grl na dřevěné uhlí Master-Touch GBS, 57 cm, krémová barva

 

Zdroj: www.kamna-grily.cz

scroll to top