Bůček na grilu

bucek-na-grilu1.jpg

Bůček na grilu

bucek-na-grilu1

Ingredience:

1 kg bůčku
3 lžíce oleje
2 lžíce kečupu
1 lžíce hořčice
1 dcl piva
1 lžíce sojové omáčky
1 lžička chilli
kmín
grilovací koření
sladká paprika
sůl

Postup:

Bůček nakrájíme na plátky minimálně 3 cm široké, lehce naklepeme a osolíme. Ve velké míse všechny ingredience na marinádu důkladně promícháme a přidáme plátky bůčku. Bůček v marinádě poctivě obalte, aby se do masa dostala všechna důležitá chuť. Takto připravený bůček necháme několik hodin odležet v lednici.

Plátky bůčku grilujeme cca 6 minut z každé strany. K této pochutině každý ocení čerstvé pečivo a pivo. Dobrou chuť.

Náš tip: Bůček můžete grilovat samozřejmě i v celku. Postup zůstane stejný, jen nezapomeňte naříznout kůži.

 

scroll to top