Bůček na grilu
Ingredience: |
1 kg bůčku |
3 lžíce oleje |
2 lžíce kečupu |
1 lžíce hořčice |
1 dcl piva |
1 lžíce sojové omáčky |
1 lžička chilli |
kmín |
grilovací koření |
sladká paprika |
sůl |
Postup:
Bůček nakrájíme na plátky minimálně 3 cm široké, lehce naklepeme a osolíme. Ve velké míse všechny ingredience na marinádu důkladně promícháme a přidáme plátky bůčku. Bůček v marinádě poctivě obalte, aby se do masa dostala všechna důležitá chuť. Takto připravený bůček necháme několik hodin odležet v lednici.
Plátky bůčku grilujeme cca 6 minut z každé strany. K této pochutině každý ocení čerstvé pečivo a pivo. Dobrou chuť.
Náš tip: Bůček můžete grilovat samozřejmě i v celku. Postup zůstane stejný, jen nezapomeňte naříznout kůži.