![]() |
|
Postup:
Nejprve si kyselé okurky nakrájíme najemno. Do větší mísy dáme maso, nakrájené okurky, sůl a pepř. V mixéru si rozmixujeme petřžel, chleba a chilli papričky. Směs poté přidáme do misky k masu, vmícháme jedno vejce a vše důkladně propracujeme.
Z připravené směsi tvarujeme 6 stejně velkých hamburgrů. Nezapomeneme udělat uprostřed důlek a to palcem nebo klidně lžičkou. Tím vždy zajistíte rovnoměrné propečení a také budou burgry lépe pasovat do housky.
Gril si rozpálíme na přímý, vysoký žár. Grilujeme asi 4 minuty z každé strany. Během poslední minuty si opečte ze všech stran rozkrojené housky. Poté sundejte spodní housku položte list salátu, maso a na něj ihned dejte sýr. Ten se Vám krásně rozteče a už jen přiklopte vrchní částí housky. Případně dochuťte omáčkou dle chuti ( kečup, majonéza).
Zdroj: www.kamna-grily.cz